2 kg cebuli
2 kg marchwi
1,5 kg pietruszki
1 kg pomidorów (obranych ze skórki)
0,75 kg selera
2 kg marchwi
1,5 kg pietruszki
1 kg pomidorów (obranych ze skórki)
0,75 kg selera
1 główka kapusty włoskiej
kalafior
4 pory
pęczek pietruszki
pęczek koperku
1,5 kg soli
Wszystkie warzywa myjemy, (obieramy), kroimy i przepuszczamy przez elektryczną maszynkę do mięsa. (Jeśli chcemy mniejszą ilość słoiczków to zmniejszamy o połowę proporcję :-))
kalafior
4 pory
pęczek pietruszki
pęczek koperku
1,5 kg soli
Wszystkie warzywa myjemy, (obieramy), kroimy i przepuszczamy przez elektryczną maszynkę do mięsa. (Jeśli chcemy mniejszą ilość słoiczków to zmniejszamy o połowę proporcję :-))
Mieszamy z solą i wkładamy do słoiczków. Nie
trzeba pasteryzować, bo sól konserwuje. Odstawiamy do
spiżarni lub do szafki.
Do zupy lub wszelkiego rodzaju sosów dodajemy 2 stołowe łyżki tej wyśmienitej warzywnej przyprawy. Zamiast wszelkiego rodzaju kostek rosołowych drobiowych czy warzywnych.
Źródło
Do zupy lub wszelkiego rodzaju sosów dodajemy 2 stołowe łyżki tej wyśmienitej warzywnej przyprawy. Zamiast wszelkiego rodzaju kostek rosołowych drobiowych czy warzywnych.
Źródło
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz