6 kg buraków ugotowanych i startych
12 szt. papryki (pokroić w kostkę)
7 dużych cebul (pokroić w kostkę)
1/2 l. octu
1 szkl. cukru
1/2 l. wody
2-3 łyżki soli
Z octu, wody, cukru i soli zagotować zalewę. Do gotującej zalewy wrzucić paprykę i cebulę. Gotować 10 minut. Dodać utarte na grubych oczkach buraki. Gotować razem 5 minut. Pasteryzować 10 minut.
12 szt. papryki (pokroić w kostkę)
7 dużych cebul (pokroić w kostkę)
1/2 l. octu
1 szkl. cukru
1/2 l. wody
2-3 łyżki soli
Z octu, wody, cukru i soli zagotować zalewę. Do gotującej zalewy wrzucić paprykę i cebulę. Gotować 10 minut. Dodać utarte na grubych oczkach buraki. Gotować razem 5 minut. Pasteryzować 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz