środa, 29 grudnia 2010

ryba po japońsku

1 kg filetów ryby np. panga, mintaj, morszczuk 
- rozmrozić, pokroić w kawałki, posolić i popieprzyć

Ciasto:
2 jajko
1 szkl. wody
2 szkl. mąki,
sól, pieprz
olej

wyrabiamy ciasto jak na naleśniki, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju

Warzywa:
3-4 cebule, 
3-4 papryki kolorowe, 
słoik ogórków konserwowych
 
cebulę, paprykę i ogórek - pokroić w słupki, a następnie przełożyć z rybą  na przemian warzywa, ryba, warzywa itd.

Zalewa:
2 szkl. wody
4 łyżki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki keczupu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
4 łyżki cukru

zagotować i zalać ciepłą zalewą rybę. Odstawić przynajmniej na dobę.

smacznego :-)

3 komentarze: