pomidory
jajka
ser feta
ser żółty
1-2 łyżki śmietany
zioła, sól, pieprz
Brokuły opłukać, obgotować w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty, odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Jajka i pomidory wymieszać w naczyniu z brokułami.
Do małego garnka włożyć ser feta, starty ser żółty, starty czosnek, śmietanę, 1-2 łyżki wody, doprawić i zagrzać na małym ogniu, często mieszając do rozpuszczenia się prawie wszystkich składników. Sosem zalać brokuły z pomidorami i jajkami. Włożyć do piekarnika na 15-20 minut.
Ach taką ochotę mam na fetę a nie mogę jej teraz jeść...
OdpowiedzUsuń